Inside Fusion


Inside Fusion staat voor: Interieurontwerp voor Innerlijk Welzijn en Prettig Wonen is Plezierig Leven.

Mijn missie is een prettige leefomgeving tot stand brengen met als doel dat mensen zich lekkerder en gelukkiger voelen in hun woning. Omdat elke woonsituatie en elke persoon uniek is, denk ik mee in creatieve oplossingen en door me te verplaatsen in uw belevingswereld help ik u de sfeer te creëren die u nodig heeft.

Bij het ontwerpen van een interieur maak ik doelmatig gebruik van kleuren, vormen, licht en materialen die op u en uw medebewoners persoonlijk afgestemd zijn. ‘Uw manier van doen en laten’ staat centraal bij het ontwerpen van uw ideale woonomgeving.
Men moet zich voortdurend overal aanpassen! Daarom vind ik dat ergens op de aarde een plek gecreëerd moet worden die bij uw wensen en eisen aansluit en op u afgestemd wordt. En waar anders dan thuis mag men zichzelf zijn?

 

 

 Advies

 

Interieur advies alvorens renovatie.

Een goed interieuradvies vooraf geeft uiteindelijk vaak een veel beter resultaat. Denk aan een doordacht verlichtingsplan, elektrische bedrading die beter in muren, plafonds en vloeren verwerkt wordt, de plaatsing van de keuken, uitbreiding of splitsing van kamers, enz.. Voor hetzelfde (of misschien wel minder) geld beschikt u over meer mogelijkheden dan wanneer u pas achteraf met uw interieur begint.

U kunt bij mij terecht voor advies over kleur- en materiaalgebruik, verlichting en het geheel of gedeeltelijk (her)inrichten van uw woning.

Tevens ben ik gespecialiseerd in adviezen voor woonsituaties waarbij rekening moet worden gehouden met bijzondere wensen, gerelateerd aan lichamelijke en/of psychische omstandigheden.

 

Interieur advies na afloop van renovatie


Ook ná een renovatie kunt u mij inschakelen en veel tijd en geld besparen met goede tips en adviezen. Een miskoop zit immers in een klein hoekje; een te grote of te kleine bank kopen, ‘onhandige’ stoffen, vloerkleedjes aanschaffen die niet voor kinderen en/of huisdieren geschikt zijn, verf of behang kiezen die te donker overkomt.

Kortom, maak gerust gebruik van mijn deskundigheid en ervaring in zaken als lichtinval, kleurcombinaties, materiaalkeuze, vorm en ruimtelijke inzicht. Daarbij ben ik uitstekend op de hoogte van trends en tendensen.

 

Restylen van huidige woning.


Soms is een kleine aanpassing genoeg om een andere sfeer te creëren. Wellicht heeft u al alles aangeschaft maar toch mist u de ‘ziel’ in huis. Ook hierbij kan ik u helpen. Ik kan u adviseren hoe meubelen het beste kunnen worden geplaatst, welke accessoires erbij of eraf kunnen, waar wel en waar geen verlichting nodig is en hoe u eventueel hier en daar wat kleur kunt toepassen. Veelal dus weinig kosten en veel resultaat.

 

Interieur advies bij lichamelijke beperking.

 

Is er sprake van (een) lichamelijke beperking(en)? Ook dan zijn er modieuze, trendy, efficiënte en leuke voorzieningen. Bijvoorbeeld bij slechtziendheid, hemianopsie, rolstoelgebruik, epilepsie, etc. zijn er specifieke oplossingen die er voor zorgen dat uw woning er niet als een ziekenhuis of instelling uitziet. Hier wordt uw droomhuis gecombineerd met de nodige ruimte en/of effecten die bijdragen aan de mobiliteit - en dus woonplezier en veiligheid - van de bewoner met een beperking.

 

Interieur advies bij psychisch aandoening


Wellicht juist als er sprake is van een situatie met een bewoner met (een) psychische aandoening(en), is vakkundig advies essentieel. Kleuren en vormen hebben onbewust veel invloed op de stemming. Ook de indeling van een kamer heeft effect op de gemoedstoestand. Advies op maat is voor deze doelgroep geen luxe maar een must. Het zal niet genezen maar wel bijdragen aan het welzijn.Stel, u heeft een kind met ADHD waardoor u soms echt met de handen in het haar zit, hoe fijn zou het dan niet zijn als het interieur ervoor zorgt dat uw kind rustiger wordt? Als kleuren, vormen en materialen bijdragen aan een verbetering van de concentratie, waardoor uw kind langer ergens mee bezig is dan u van hem of haar gewend bent?Het is heel goed mogelijk een interieur te ontwerpen dat stimuleert of juist rust geeft. Dit is vooral van belang bij Autisme, Depressie, Bipolaire stoornissen, Schizofrenie, Dementie, Alzheimer, Persoonlijkheidsstoornissen, e.d.

 Toepassing van interieur bij beperkingen

Voor mensen met een beperking is het van groot belang aandacht te besteden aan het inrichten van eigen interieur. Kleur combinatie, vorm en materiaal spelen onbewust een cruciale rol bij stemmingen. Vele onderzoeken hebben bewezen dat kleuren, vormen en materiaal een persoon rustig kan maken, opwekken, prikkelen of stimuleren. Op de markt is veel aandacht besteed aan trends op basis van gewoon mensen. Mensen met licht tot erg beperking zijn extra gevoelig hiervoor en verdienen juiste extra aandacht.

Hieronder een kleine greep uit mijn assortiment

Autisme

Een autistische persoon is gevoelig voor chaos, onbekend en afwisselingen. Voor die categorie is het belangrijk een omgeving te creëren met een logische volgorder, geordend met een vertrouwd gevoel.
Natuurlijke tinten zoals groen, zand, bruin oranje kan goed bijdragen aan een gevoel van vertrouwd en betrouwbaar omgeving. Een knusse kamer waar alles netjes op zijn plek zit helpt het overzicht te houden en niet in paniek te raken. Een hout vloer of laminaat geeft ook een gevoel dicht bij de natuur te zijn. Dat versterkt het gevoel van thuis zijn. Meubels met een hoofdstructuur gecombineerd met vastplanten zorgen voor bekendheid en geven een vertrouwend gevoel.

ADHD

Iemand met ADHD heeft een grote dosis energie die hij nauwelijks kwijt kan, is snel afgeleid en kan moeilijk rustig zitten. Terwijl moeder lief met haar handen in d’r haar zit, stuitert het kind door het huis heen. Hoe opluchtend kan het zijn als het kind door de omgeving vanzelf rustig wordt. De ideaal omgeving is rustgevend en draagt bij aan een verbetering van de concentratie. Ook vormen die in elkaar vloeien zorgen dat het kind niet snel afgeleid wordt.
Zo min mogelijk contrast in huis helpt het kind zich te concentreren. Gebruik maken van kleuren in de blauwe, groene tinten of zand geven een rustige gevoel. Pastel kleuren en ton sur ton zijn ideaal voor een rustgevend uitstraling. Zacht en aaibaar materialen wekken een gevoel van tederheid waardoor een kind met ADHD innerlijk onbewust naar knuffel gedrag neigt langer blijft zitten genieten.

Depressie

Een depressieve persoon kan door eentonigheid moeilijk opgewekt worden. Een opgewekte interieur helpt bij oppeppen, prikkelt de geest en fleurt op. Een speelse indeling van meubels bevordert hersensactiviteit. Contrasten zijn belangrijk voor afleiding bij negatieve gedachten en geprononceerde kleuren zoals rood, geel en oranje geven energie en een gevoel van joie de vivre. Kleuren kunnen min of meer gedoseerd worden qua intensiteit maar pastel en ton sur ton kunnen beter vermijdt worden. Blauw is zeker een kleur dat niet toegepast mag worden. Groen kan wel afhankelijk van de pigment.

Bipolaire 1 Manisch

Een manische persoon springt van de hak op de tak, kent geen samenhang heeft moeite met afmaken van zijn bezigheid. Een vrolijk interieur maakt het nog erger. Daardoor worden ze juist onrustiger. Een ton sur ton kleuren samenstelling zorgt voor minder afleiding en beperkt de prikkelingen. Voorkeur voor een rustgevend kleur is vooral pastel, blauw of groen. Contrasten zijn sterk af te raden. Meubels indeling zoveel mogelijke in vloeiende lijn. Het helpt ook als het aantal objecten tot een minimum beperkt wordt.

Bipolaire II

Een persoon met bipolair II kent twee verschillende periode; hij/zij kan de ene periode manisch zijn en na paar weken of maanden kan hij/zij in een depressie belanden. Daarom is het bij deze doelgroep noodzakelijk het inrichten van de interieur in twee te delen: de vaste en basis meubelen en achtergrond en objecten die afgewisseld kunnen worden. De basis achtergrond zal dan gebruik van ton sur ton maken. Solide en natuurlijke meubels neerzetten voor vertrouwende gevoel. In de manisch periode kan men beter zo min mogelijk beelden, vazen en ander object in huis plaatsen. Kussen en gordijnen gebruiken in de zelfde kleurlijn van de basis en meubelen. In de depressieve periode een speelse interieur creëren door kleurrijke vazen en beelden neer te zetten, vrolijke stoffen gebruiken voor kussen en gordijnen en op de grond een kleed die contrasteert met de vloer en meubelen.

Schizofrenie

Schizofrenie is een breed begrip voor ziektebeelden waar wanen en hallucinatie een belangrijke rol spelen. Er moet rekening gehouden worden met eventuele achterdochtigheid, wantrouw, angsten of zintuiglijke beleving. Afhankelijk van de vorm, kenmerken en symptomen, wordt er hier rekening gehouden met de beleving en gevoelens van de klant.

Slechtziende

Slechtziende zien nauwelijks het verschil tussen kleuren die op elkaar lijken. Elke stijl kan toegepast worden mits er rekening gehouden wordt met duidelijke contrasten zodat de persoon niet tegen meubels of objecten aanloopt.

Halfzijdige blindheid (Hemianopsie)

Ook hier kan elke stijl toegepast worden. Contrasten kunnen toegepast worden maar zijn geen harde eisen voor een verbetering van leefruimte. Wel is het aan te raden deuren van kasten zoveel mogelijk bij schuifdeuren te houden.

Epilepsie

Iemand met epilepsie kan elke vorm van stijl toepassen. Waar wel rekening mee moet gehouden worden is dat een epilepsie aanval onverwacht toeslaat. Buiten huis is er niets aan te doen maar thuis is het wel mogelijk lichamelijk schaden te beperken door interieur aan te passen. Hier is Veiligheid heel belangrijk. Tijdens een aanval kampt een patiënt met de mogelijkheid zich te stoten tegen meubels en hoeken van wanden. Ook vazen en objecten op een niet steevaste pilaar zijn cruciaal.
Hier gaat de voorkeur naar meubels die geen scherpe randen en hoeken hebben, wandhoeken zo rond mogelijk afwerken of bedekken. Vermijden van glazen tafels en objecten worden sterk afgeraden. Objecten zodanig neer te plaatsen dat als er tegen aan gestoten wordt dat het object niet omvalt om scherven te voorkomen.

Dementie

Bij dementie zijn er geheugenstoornis. In het begin vergeten ze namen, weten niet meer waar ze iets neergelegd hebben, vergeten dat ze eten op het vuur hebben staan of doen ze mededeling die ze kort daarvoor al gedaan hebben. Dementie kan zo ver gaan dat de persoon niet meer weet of die getrouwd is, kinderen heeft en vergeten zelfs eigen biografie. Nieuwe informatie wordt niet meer opgeslagen en oude informatie is niet meer uit het geheugen op te diepen. Bij deze doelgroep is het belangrijk het interieur zodanig te inrichten dat zij zich kunnen herkennen gebruik van accessoires en astuce maken om ze te helpen herinneren wie, waar en wat.

 

Werkwijze

insidefusion103

 

In een kennismakingsgesprek nemen we uw specifieke situatie, uw voorkeuren en omstandigheden door om zo uw woonwensen in kaart te brengen. Deze afspraak vindt plaats in de betreffende (woon)ruimte om zo een duidelijk beeld te krijgen van de ruimte, lichtinval en uw leefstijl.

Uw wensen worden vervolgens vertaald naar een eerste concept. Wij nemen dit samen door in de vorm van een geschetste plattegrond en 3D tekening zodat u de beschrijvingen kunt visualiseren. Samen kijken we of deze opzet overeenkomt met uw eigen ideeën. De laatste puntjes worden op de ‘i’ gezet. Vervolgens wordt het concept omgezet in een ontwerp.

Met dit ontwerp gaan we samen naar de beste bij het ontwerp en budget passende winkels om meubelen en materialen te bekijken en te selecteren. Met de opgedane ervaring en kennis uit de “winkelronde” wordt het definitieve ontwerp uitgewerkt.

Tenslotte nemen we in de eindpresentatie het ontwerp door en ontvangt u een map met:

    -  de definitieve plattegrond met de nieuwe indeling
    -  een 3D tekening in kleur
    -  het overzicht van de geselecteerde meubelen en materialen
    -  de lijst met prijzen en verkoopadressen
    -  een samenstelling van staaltjes met stof, kleur en materialen

Met deze map kunt u het ontwerp (laten) uitvoeren op basis van technische tekeningen en bij de winkels duidelijk aangeven wat u nodig heeft.

 

Over insidefusion

 

insidefusion portfoliofoto

Passie voor interieur

In 1990 begon ik in Frankrijk naast mijn studie, te werken voor een bouwbedrijf. Ik werd overal waar ze handen te kort kwamen ingezet, van verbouwen tot renoveren. Bij toeval werd ik door een klant benaderd om voor zijn grote leegstaande zolder een ontwerp te maken voor 2 (studenten) studio’s. Mijn ontwerp werd zo gewaardeerd dat ik regelmatig werd aanbevolen. Voor ik het wist, was ik meer bezig met het ontwerpen van interieurs, adviseren en styling dan met klussen op de werkvloer. Van hieruit is mijn passie voor interieur ontstaan.


Interesse in psychologie

In 2005 werd ik getriggerd door de psychologie. Ik was nieuwsgierig naar hoe het komt dat we eigen voor- en afkeuren hebben; de een is gek op rood terwijl een ander rood niet kan uitstaan, de een is heel druk en de ander rustig, de een ingetogen en de andere extravert en ga zo maar door. Om daarachter te komen, besloot ik een opleiding in die richting te volgen. Middels een leerwerk- traject binnen de psychiatrie zijn veel vragen omgezet in antwoorden. Ook heb ik veel geleerd over psychische aandoeningen. Daaruit ontstond het idee om mijn passie voor inrichtingen met elkaar te combineren.

 

Kosten

 

 Natuurlijk wilt u weten wat een goed interieuradvies kost.

 

 

 Uiteraard kost een kennismakingsgesprek u geen €-cent.

Bepalend voor het kostenplaatje zijn uw wensen m.b.t. de aard en omvang van de herinrichting, de ruimtelijke situatie, de kwaliteit van de te gebruiken materialen en het aantal uren dat met het advies en ontwerp zijn gemoeid.

In gezamenlijk overleg bepalen we welke tariferingwijze in uw concrete situatie en in redelijkheid het meest passend of gewenst is.

 

Contact

 

 

Thelly Mouhssine
Interior Design


Tel: +31 (0)6 42749221
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


**wegens privacy redenen van mijn klanten hanteer ik geen portfolio.**

 
Design en Beheer: Visueel Webdesign